المهلبية
المهلبية
كيلو لبنكوب سكر
فانليا
كوب نشا محلول بماء
هنحط اللبن على النار لحد ميغلى نكون جبنا النشا وحطينا عليها شوية ماء صغننين ونفك بيهم النشا وننزل على اللبن اللى بيغلى خيط رفيع مع التقليب المستمر هتلاقيها ربطتت نصبها فى بولات او كاسات نصف الكوب او الكاس
المهلبيه بالشيكولاته1.5كوب شيكولاتة
كوب كريمة فرش او لبن او علبه قشطه
ملعقة زبدة
الطريقه
هنحط الكريمة على النار لحد متغلى ننزل بالشوكلاتة تكون مقطعة قطع صغيرة ونرفعها من على النار مع التقليب السريع ونحط الزبدة ونكون عملين
لتر حليب وبتحطى سكر حسب الرغبه بتدوبى معاهم 4 ملاعق نشأ كبيره مليانين وبعدين بتضيفى خليط الشيكولاته السابق وتقلبى
مهلبية فى الفرنالمقادير :
4 أكواب لبن
معلقة صغيرة قرفة ناعمة
معلقتان كبيرتان نشا
معلقة كبيرة سكر بودرة
6 معالق كبيرة سكر
كيس كريم شانتيه
معلقة صغيرة فانيليا
الطريقة :
- يذاب النشا فى قليل من اللبن البارد .
- يحلى باقى اللبن بالسكر ، يرفع على نار هادئة حتى يغلى فيضاف النشا مع التقليب السريع ، ثم الكريم شانتيه ويضاف الفانيليا .
- تصب المهلبية فى صينية زجاج أو فى كؤوس او اطباق صغيرة تتحمل الحرارة، يرش على سطحها قليل من السكر البودرة والقرفة وقطعة صغيرة من الزبدة .
- ونخدلها فى الفرن تحت الشواية لحد اما الوش يحمر
الشيف ميدو
كوب كريمة فرش او لبن او علبه قشطه
ملعقة زبدة
الطريقه
هنحط الكريمة على النار لحد متغلى ننزل بالشوكلاتة تكون مقطعة قطع صغيرة ونرفعها من على النار مع التقليب السريع ونحط الزبدة ونكون عملين
لتر حليب وبتحطى سكر حسب الرغبه بتدوبى معاهم 4 ملاعق نشأ كبيره مليانين وبعدين بتضيفى خليط الشيكولاته السابق وتقلبى
مهلبية فى الفرنالمقادير :
4 أكواب لبن
معلقة صغيرة قرفة ناعمة
معلقتان كبيرتان نشا
معلقة كبيرة سكر بودرة
6 معالق كبيرة سكر
كيس كريم شانتيه
معلقة صغيرة فانيليا
الطريقة :
- يذاب النشا فى قليل من اللبن البارد .
- يحلى باقى اللبن بالسكر ، يرفع على نار هادئة حتى يغلى فيضاف النشا مع التقليب السريع ، ثم الكريم شانتيه ويضاف الفانيليا .
- تصب المهلبية فى صينية زجاج أو فى كؤوس او اطباق صغيرة تتحمل الحرارة، يرش على سطحها قليل من السكر البودرة والقرفة وقطعة صغيرة من الزبدة .
- ونخدلها فى الفرن تحت الشواية لحد اما الوش يحمر
الشيف ميدو
تعليقات
إرسال تعليق