القائمة الرئيسية

الصفحات

طريقة تحضير البسيمة

 البسيمة

مقادير البسيمة  

250 جم جوز هند مبشور
نص كوب سكر
ربع كوب دقيق
ربع كوب حليب سايل
نص كوب دقيق سميد ( سمولينا )
ربع كوب ماء
نص كوب سمن سايح
نص م بيكنج بودر

السيرب (الشربات )

2 كوب سيرب ثقيل بارد وهو عبارة عن  2 كوب سكر - 2 كوب ماء - عصير نص ليمونة يوضع علي النار حتي يغلظ قوامة نوعا

طريقة  عمل  البسيمة 

اولا نضع الحليب السايل والماء والسكر والسمن السايح في وعاء ونخلطة جيدا بالمضرب اليدوي ثم نخلط المكونات الجافة كلها مع بعض ونضيفة لخليط السايل ونقلبهم باليد بدون عجن ونقلب بهدوء ثم نضع الخليط بصنية مدهونة وفيها ورقة زبدة مدهونة بالسمن ونسوي الخليط باليد وندخلها الفرن علي درجة حرارة 180 لمدة 30 دقيقة ثم نضع السيرب البارد عليها عند خروجها من الفرن فورا وهي ساخنة وبعد ان تهدي تقطع

 البسيمة

تعليقات