القائمة الرئيسية

الصفحات

السويسرال بالمربى

حلى من المطبخ الأميركي، تلفّ وتقطّع على شكل كيك. تتميّز السويسرول بطراوتها وشكلها. تحضّر عادةً من الدقيق، البيض، السكر البودرة، البايكنغ باودر، الفانيليا والمربى الذي غالباً ما يكون مربى المشمش أو مربى الفريز

مقاديرالسويسرول بالمربى 

بيض عدد 6
كوب ونصف طحين
كوب سكر
ربع كوب ماء فاتر
ملعقة كبيرة فانيليا سائلة
ملعقة صغيرة ملح
50 غرام مربى اي نوع تريد ويفض مشمش

طريقة عمل السويسرول بالمربى 

1. نقوم بخفق البيض جيدا بالخفاق الكهربائي لغاية ما يزيد حجمة وبعد ذلك اضافة السكر الية مع استمرار الخفق حتى يصبح الخليط مثل الكريما
2. اضافة الفانيلا والملح للخليط ، واخلطيهم مع بعض كويس وبالراحة جداً بعد ذلك الطحين بالتدريج مع استمرار عملية الخفق وباتجاه واحد
3. حضري صينية مدهونة بالزيت ورشي عليها طبقة من الطحين وبعد ذلك صبي فيها الخليط واعمل على فردها جيدا بحيث يكون السمك واحد بجميع الاتجاهات اي الجوانب
4- دخلي الصينية في فرن ساخن، وسيبيها لمدة من 10 إلى 15 دقيقة لغاية ما لونها يحمر شوية وتعلى، واحضري تركها بالفرن جوفا من ان تنشف .
5- في هذا الوقت نقوم أحضري المربى وحطيها في طبق وقلبيها كويس لغاية ما تبقى سايلة وكثافتها قليلة علشان تعرفي تفرديها على العجينة.
6- بعد ما تطلّعي الصينية من الفرن حطي على وشها ورق زبدة واضغطي عليها بصينية تانية، وبعد كده قطعي بالسكينة الأطراف بحيث تكون متساوية.
7- افردي المربى على الوش، بس خلي بالك إنك تسيبي الأطراف نظيفة من غير ما تفردي عليها المربى.
8- لفي السويسرول بالراحة وممكن إنك تقطعي بالسكينة جزء صغير مسافة واحد سم من الناحية اللي هتلفي من عندها؛ لأن الطريقة دي هتسهل عليكِ اللف، وكمان ورقة الزبدة اللي من تحت هتساعدك وإنتِ بتلفيه، وبعد كده حطيه في الثلاجة.
9- بعد ما السويسرول يبرد قطعيه لشرائح



تعليقات