ستيك مشوى بالتوابل والتوم
مكونات ستيك مشوى بالتوابل والتوم1 كيلو شرايح لحم ستيك
نص كوب خل بلسمى (خل ايطالى) او عادي
ربع كوب صوص صويا
3 ملعقة كبيرة ثوم مفروم
2 ملعقة كبيرة عسل
2 ملعقة كبيرة زيت زيتون
2 ملعقة صغيره فلفل اسود مطحون
1 ملعقة صغيره صلصة رسيسترشاير (صوص صويا مع خل)
1 ملعقة صغيره بصل مفروم
نص ملعقة صغيره ملح
نص ملعقة صغيره توابل
رشة شطة
طريقة عمل ستيك مشوى بالتوابل والتوم
1.فى اناء غويط نخلط الخل مع صوص الصويا مع الثوم المفروم والعسل و زيت الزيتون مع الفلفل الاسود مع صلصة رسيسترشاير، والبصل المفروم والملح والتوابل مع الشطة.2.بعد كده تتبلى شرايح الستيك فيها كويس وتسبيها فى التلاجة من يوم ليومين.
3.بعد ما تطلعيها من التلاجة، تشغلى الشوايه على نار متوسطة ثم نار عالية.
4.اثناء ذلك تدهنى جريل الشواية بالزيت.
5.بعد كده تبتدى تشوى اللحمة، كل جنب حوالى 7 دقايق،( او على حسب رغبتك فى درجة الشواء).
6.فى الاخر (على حسب الرغبة) فى امكانك ازالة طبقة التوابل.
7.وتقدم، وبالهنا والشفا.
تعليقات
إرسال تعليق