القائمة الرئيسية

الصفحات

خبز (الفينو) للسندويشات والبرغر

خبز للسندوتشات للاولاد فى المدرسه ( فينو ) ان شاءالله يعجبكم.
الطريقه سهله ومقاديرها بسيطه بأذن الله . المقادير كيلو دقيق . م ك خميرة جافه فوريه . 2م ك سكر . 2م ك زيت . م غ ملح . لو عيزاه كيف المخابز اعجنى بماء دافئ فقط بدون حليب لكن ما بيعيش لتانى يوم بيكون مبرول لكن لو عيزاه يفضل طرى وما يقطع منك حطيله كوب لبن سايل دافئ مع الماء الدافئ انزلى باللبن الاول وكملى عجن بماء لحد ما تلم العجينه معاكى وتتماسك ما تلزق فى ايديكى ثم اتركيها تخمر فقط 20دقيقه وتكون مغطاه كويس وبعد كدا قطعى قطع صغيرة اكبر من البيضه شوى لانه بيزيد جدا لما بيخمر تانى ثم افرديها شوى مدوارة ثم اطوى طرف لنصف الدايرة ودقى براحه ايديكى على الطرف ثم هاتى الطرف التاني وطوى فى نصف الدايرة ودقى عليه وهكدا لحد ما تظهر دائرة ملمومه ثم كوريها عالرخامه كورة . . ادهنى الصينيه زيت خفيف ورصيها بيعيد عن بعض شوى لانها بتزيد وغطيها عشان ما يقشف منك واتركيها تخمر حوالى نصف ساعه كمان موش اقل من كدا ولو حسيتى انها ما عليت وخمرت معاكى اتركيها كمان 20دقيقه ثم دخليها الفرن ويكون حار قبل ما تدخليها عشان ما يلكم يعنى يكون عجين من الدخل . وما تحطى على الوش اى ماده دهنيه مجرد ما يحمر الوش بالبخاخ رشى مويه فقط لا غير ودخليه يكمل سوا . ملاحظه احنا ليه فردنا العجينه وطوينا الاطراف للوسط عشان يكون من الداجل موش مكتوم بالعكس يكون هش مثل المخبز واحلى بكتير ان شاء يعجبكم وتجربوه بهذه الطريقه

مشاركه من همسه حياه


تعليقات