العوامه
2كوب دقيق
رشه ملح خفيفه
م . ك . نشا
م . ص . خميرة فوريه
م . ك. سكر
م . ص . فانيليا
2 كوب ماء
قطر بارد تقيل بعد القلى
الطريقه
نخلط كل المكونات مع بعض وننزل الماء بالتدريج
ونقلب حتى تكون العجينه سائله ونغطيها ونتركها تخمر حوالى ربع الساعه
نقلب العجينه بالمعلقه ثم اتركيها كمان نصف الساعه
نجهزة زيت عميق عالنار
نستخدم معلقه صغيرى وكوب فيه شويه زيت افضل من الماءخوفا من تطاير الزيت خارج القلايه
يسخن الزيت ما يكون حار ننزل بالمعلقه فى الزيت اللى بالكوب وناخد كميه قليله من الخليط وانزلى بيها فى الزيت مجرد ما تاخد لون اصفر انشليها من الزيت اتركيها تبرد
وبعدين انزلى بيها تانى فى الزيت الساخن لحد ما يحمر لونها بهدا الشكل نزليها في القطر البارد وصفيها وممكن ترشى على الوش مكسرات
تعليقات
إرسال تعليق