مخلل الفلفل المحشي
مقاديرمخلل الفلفل المحشي
فلفل ( قرن غزال )الحشوه : ( جزر + فلفل حار + فلفل حلو+ ثوم + زيت زيتون + ملح ) الكل مفروم ناعم او وسط حسب الرغبه
الماء : لكل كوب ماء 1 ملعقه كبيره ملح
طريقه تحضير مخلل الفلفل المحشي
نغسل الفلفل ( قرن الغزال ) جيدا ونفتحه من المنتصف مع ازاله البذور وتفريغه بالكامل و نبدا بحشوهبعد الانتهاء يرص الفلفل بشكل طولي بمطربنات معقمه
نبدا باضافه الماء كما ذكرنا لكل كوب ماء ملعقه كبيره ملح مذوبه واخيرا نضيف ( 1 ملعقه كبيره سكر + 1 ملعقه صغيره ملح ليمون + القليل من زيت الزيتون )
ثم نغطي الوجه باوراق العنب مع المحافظه على عدم دخول الهواء ونغطيه ونتركه ليتخلل
تعليقات
إرسال تعليق